donderdag 5 april 2012

De volgende 3 dagen

Dinsdag zijn we met zijn 4e naar Swansea geweest met de bus. Het was een uurtje rijden en we hebben wat gewinkeld en veel eten gekocht. We zijn ook naar de Mac geweest in de middag en naar een pizzatent waar ze lekkere pizza´s hadden en een lekker chocoladeijsje. Was niet echt een ijsje maar het was echt lekker met ijs, chocoladesaus, ijs, chocoladesaus, ijs en dan nog een brownie. Daar maak je mij wel blij mee hoor.
Het was erg gezellig, bij Sanne en Ilse moeten er nog zo´n 1000 schapen bevallen, bij ons nu nog 65. Best een verschil maar wij gaan waarschijnlijk verder met de koeien bevallingen als de schapen klaar zijn. Is ook leuk.

Woensdag was het de hele dag aan het sneeuwen. Erg mooi maar ook best koud. Niet alleen voor ons maar ook voor de lammetjes, we hadden 2 dode lammetjes door de kou buiten op het weiland. Ik heb ook weer een lammetje getrokken omdat hij vast zat, de moeder was al 1 uur bezig en dat vonden we zielig. Verder gingen we 11 schapen naar het slachthuis brengen. Dit klinkt dan misschien zielig maar daar leven ze hier van. Onderweg reden we over de bergen/heuvels en dat was erg mooi zoals je op de foto´s hieronder kan zien.
In het slachthuis mochten we ook even om het hoekje kijken en daar was het groot. Er stonden heel veel schapen en de man die daar werkte zei tegen ons: Zeg maar dag tegen Charlie. Toen moesten we erg lachen want hij zei het op zo´n toon dat je denkt dat hij het meent.

Vandaag was het rustig, misschien dat er vanavond nog iets bevalt. Danielle, onze coach, heeft nog gebeld hoe het hier ging en of we klaar waren voor het CGI, de toets. Wij vinden van wel want we hebben alle antwoorden voor het verslag al nagevraagd dus nu alleen nog voorbereiden.

4 opmerkingen:

  1. Hey Renate, klinkt goed hoor jullie belevenissen in Swansea. En vooral ook erg lekker!
    Jullie kunnen er zo te lezen nu wel weer even tegen.:) En wat een weer bij jullie. Natuurlijk wel een mooi gezicht. Mama vroeg al of ik niet een paar ski's voor haar had om mee te nemen naar Wales. Voor jou ook een heel fijn paasweekend toegewenst! Doen ze daar in Wales met Pasen nog aan bijzondere tradities en krijgen jullie bijv. nog een paasbrunch of zo tussen het lammeren door? Ik heb gisteren chocoladelammetjes gekocht, lagen bij de bakker. We zullen er een paar voor je bewaren. Groetjes, tante Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heey,

      Met goede vrijdag hebben ze hier altijd vis om te eten maar meer doen ze hier niet. Een gezin met kleine kinderen gaan ook eieren zoeken.
      Het weer gaat als het goed is wel beter worden, het gaat dan wel regenen maar het is niet meer zo koud.
      Ik heb nu al trek in de chocoladelammetjes :)

      Renate

      Verwijderen
  2. Hoi Renate,

    Dus toch schaapje glijden ;-)
    Wel gek hoor, sneeuw rond Pasen.
    Succes met de toets. Zal jullie zeker lukken!

    Groetjes LĂ©onne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Renate, weer genoten van je spannende verhalen. Best heftig met die wilde schapen, die je meesleuren. Groetjes, Oma/Frans

    BeantwoordenVerwijderen